Suomen suurin galleria

Löydä Savukosken piilohelmet! Omatoimisella retkellä tutustut Suomen suurimpaan galleriaan, josta löydät kulttuurihistoriakohteita, julkista taidetta sekä merkityksellisiä luontokohteita.

Suomen suurin galleria on Savukosken taiteen ja tarinoiden galleria. Se koostuu osin piilossa olevista kulttuurihistoriakohteista, julkisesta taiteesta sekä merkityksellisistä luontokohteista. Galleriassa tuodaan esiin paikkoja ja niiden historiaa ihmisten, yhteisöjen ja rakenteiden kertomana.

Galleriat mielletään usein fyysisiksi rakennuksiksi; seiniksi, joiden sisäpuolella on taidetta. Savukoski on Suomen harvaanasutuinta aluetta, jossa on rikasta ja monipuolista historiaa sekä merkityksellisiä luontokohteita, jotka eivät sijaitse seinien sisällä. Savukoskelaiseen mielenlaatuun ja luontosuhteeseen kuuluu elämä luonnossa. Luonnosta hankitaan elanto ja siellä myös virkistäydytään.

Suomen suurimmassa galleriassa on teoksia ja kohteita, jotka ovat osa Savukosken historiaa. Uudemmat Anu Tossavaisen valokuvateokset kertovat taiteilijan näkemyksen paikan historiasta, maisemista tai tapahtumista. Tässä galleriassa on monipuolisesti tilaa taiteentekijöiden tuotannolle. Joissain kohteissa on myös sähköisiä sisältöjä.

Suomen suurimmassa galleriassa riittää näkemistä useaksi päiväksi. Voit tutustua reittipisteisiin mielenkiintosi mukaan ja haluamassasi järjestyksessä: suunnittelemalla oman kulttuurireittisi tai etenemällä valmiiksi ehdotettuja reittejä pitkin. Suomen suurimpaan galleriaan kannattaa palata toistekin, sillä osa sen sisällöistä muuttuu ja kehittyy ajan kuluessa. Osaan kohteista pääset tutustumaan vain lumettomaan aikaan.

Suomen suurimman gallerian kohteet löytyvät reittiportaali Outdooractivesta. Outdooractiven sisältöjä voi rekisteröitymisen jälkeen tarkastella sekä selaimen että mobiilisovelluksen kautta ilmaiseksi. Galleriaan löydät helposti Savukosken matkailusivuston kautta, sen Näe ja koe -osiosta osoitteesta https://korvatunturi.fi/nae-koe/. Kohdekuvaukset sisältävät mm. tietoja itse kohteista sekä niiden sijainnista ja saavutettavuudesta.

Suomen suurin galleria on luotu vuonna 2023 Taiteen edistämiskeskuksen rahoittamassa hankkeessa, jonka toteuttivat Savukosken kunnan kulttuuritoimi ja valokuvataiteilija Anu Tossavainen.

 

Muita uutisia