Asuminen ja ympäristö

Oletko miettinyt miltä tuntuisi asua Joulupukin kotiseudulla KorvatunturinMaassa? Savukosken taajama sijaitsee kunnan lounaisrajan lähellä. Kunnan likimain suorakaiteen muotoista aluetta halkovat Kemijoki ja sen sivuhaarat. Kunnan itäisin osa puolestaan kuuluu Venäjän puolelle laskevan Nuorttijoen vesistöalueeseen. Kunnan pinta-alasta kolmasosa on erilaisia luonnonsuojelualueita. Savukosken koillisosaan ulottuvat Urho Kekkosen kansallispuisto, Värriön luonnonpuisto ja Kemihaaran erämaa-alue sekä etelänpänä Maltion luonnonpuisto. Savukosken koillisrajalla Suomen ja Venäjän rajalla sijaitsee suomalaisen perinteen mukaan Joulupukin asuinpaikka Korvatunturi. Savukosken korkein maastonkohta ja samalla kunnan pohjoisin piste on Talkkunapää. Suunnitteletko muuttoa Savukoskelle tai jos asut jo täällä - näille sivulle on koottu asumiseen ja rakentamiseen liittyvää tietoa sekä nykyisille asukkaille että uusille tulijoille.

Ajankohtaiset tiedotteet tekniseltä toimelta

Nyt meillä käytössä sähköisen rakennuslupahakenustoiminnon Lupapiste.fi

Infoa Lupapiste-palvelusta

Hoida rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta

Hoida hankkeesi rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta – aina ennakkokyselyistä hankkeen päättymiseen saakka. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki hankkeen osapuolet pysyvät tietoisina hankkeen etenemisestä. Vuorokauden ympäri. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Lupapiste kattaa Savukosken kunnan rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen.

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta. Luvanhakijaorganisaatiot voivat kuitenkin rekisteröidä käyttöönsä maksullisen Yritystilin sisäistä hankehallintaa varten.

Palvelun toimittaja on Cloudpermit Oy, jonka tavoitteena on vähentää byrokratiaa, vapauttaa aikaa ja tehdä ihmisten arjesta helpompaa.

 

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.

2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.

3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.

4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.

4. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.

5. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Lupapiste.fi

 


Miljoona roskapussia 2024-kampanja

 

Savukosken kunta on mukana ”Miljoona roskapussia-kampanjassa” . Kampanja on käynnissä 15.4.- 31.5.2024. Kunta tarjoaa kampanjaan mukaan lähteville  jätesäkkejä (mm. tekniseltä toimistolta) roskien keräämistä varten kunnan alueelta . Kaikkien osallistuneiden kesken arvontaa ja muuta hulinaa!

 

15.4.2024 klo 10 – SADALLE ENSIMMÄISELLE ROSKAPUSSIN HAKIJALLE GRILLIMAKKARA & KAFFEET – kunnanvirastolla!!

 

KAMPAJAAN ROSKAPUSSIN JÄTTÄNEIDEN KESKEN ARVONTAA!

 

Olemmehan ykkösenä pikku kuntien listalla ja hankkimassa YLE:ltä ilmaista mainosaikaa. 

Toivomme, että ihmiset merkitsevät keräämien roskapussillisten määrän yle.fi/miljoonaroskapussia -kampanjasivustolle. Sivusto on jo auki, mutta roskalaskuri avautuu 15.4.2024. Kunnan henkilöstö auttaa kirjaamaan roskapussisi, mikäli sinulla ei ole siihen mahdollisuutta.
Näin kampanjaan voi osallistua:
1. Hanki YLE-tunnus https://yle.fi/aihe/yle-tunnus
2. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
3. Lähde ulos – yksin tai porukalla
4. Kerää roskia ympäristöstä
5. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
6. Kirjaudu YLEn verkkosivuille
7. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
8. Haasta ystäväsi mukaan!
Kiitos, että olette mukana! #MiljoonaRoskapussia

TIEDOTE

ecoNOUTO noutaa suuret romumetallit ja romuajoneuvot maksutta.
Lapecon maksuton jätehuoltopalvelu ecoNOUTO kerää 27.5.2024 alkaen Lapin yhdeksästä kunnasta suurikokoiset metalliromut ja romuajoneuvot suoraan kiinteistöiltä. Nouto tulee tilata 10.5.2024 mennessä.
ecoNOUTOON soveltuvia suurikokoisia metalliromuja ovat esimerkiksi öljykattilat ja metalliset öljysäiliöt,
joita ei voi kuormata henkilöauton peräkärryyn. Noutoa varten säiliöistä tulee olla pesutodistus. Kuntayhtymä kehottaa huolehtimaan, ettei romuajoneuvosta pääse vuotamaan nesteitä tai öljyjä eikä ajoneuvon
sisälle ole pakattu mitään. Metalliromujen ja romuajoneuvojen tulee olla kuorma-autolla esteettömästi
noudettavissa. Kuorma-auton tulee päästä lastausta varten noudettavien ajoneuvojen ja metalliromujen
viereen. Romutukseen luovutettavasta ajoneuvosta tulee toimittaa valtakirja Lapecolle hyvissä ajoin etukäteen. Tietojen puuttuessa ajoneuvoa ei noudeta.
ecoNOUTO palvelee Savukoskella.  Noudon voi tilata ympäri vuoden, mutta kesän 2024 noutotilaus tulee tehdä 10.5. mennessä Lapecon nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella tai ottamalla yhteyttä
asiakaspalveluun. Tämän jälkeen tehdyt tilaukset kirjautuvat seuraavalle vuodelle. Viime vuonna tehtiin yhteensä 171 noutoa.
Romuajoneuvoja vastaanotetaan ympäri vuoden Ivalon, Kemijärven, Kittilän ja Sodankylän ecoASEMILLA.
ecoNOUTO –palvelun kustannuksia katetaan jätehuollon perusmaksulla.
Mitä ecoNOUDON noutamille jätteille tapahtuu?
Romumetallit toimitetaan metalliteollisuuden raaka-aineiksi. Romuajoneuvot toimitetaan Suomen Autokierrätys Oy:lle kierrätettäväksi. Kierrätyksen esikäsittelyssä romuautosta otetaan talteen nesteet, jotka käsitellään asianmukaisesti. Lisäksi autosta poistetaan muun muassa renkaat, turvatyynyt ja akku. Esikäsittelyn jälkeen auto murskataan ja murske lajitellaan. https://autokierratys.fi/kierratysohje/)
Lisätietoja jätehuoltopalvelu ecoNOUDOSTA:
Janne Vuolli, käyttöpäällikkö
Puh. 0400 279 165, janne.vuolli@lapeco.fi

TIESITKÖ TÄMÄN!


Tekninen toimisto yhteystiedot

Sami Ämmälä, tekninen johtaja, 

Puh. 040 6772044′

Kotavuopio Keijo, rakennustarkastaja (Toimistoaika keskiviikkoisin)
Puh. 040 198 0998

Viinamäki Sari, toimistosihteeri
Puh. 040 738 4752

Hannula Jukka, kiinteistönhoitaja
Puh. 040 845 3573

Uuniemi Hannu, kiinteistönhoitaja
Puh. 040 738 5299

Hirvonen Paavo, kiinteistönhoitaja         Puh. 040 737 9803

Julkunen-Korhonen Maarit, siistijä

Puh. 040 7443964