Kulttuuri kuuluu kaikille!

Tule mukaan kokemaan ja tekemään yhdessä! Savukosken kulttuuri- ja museotoimen tehtävänä on tukea ja kehittää kuntalaisten taiteen harjoittamista ja harrastamista, kulttuuripalveluiden käyttöä ja vaalia paikallista kulttuuriperinnettä. Toimimme vallitsevien alueellisten rajoitusten mukaan. Lähikontaktissa tapahtuvat kulttuuritapahtumat ja tilaisuudet on peruttu 28.3.2021 saakka. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä sisätiloissa.


Nuorten kesätyöt

Sivistystoimen kesätyöpaikat haettavissa 26.03.2021 mennessä vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella osoitteeseen hallinto@savukoski.fi.

Kulttuuri- ja museotoimi (4 paikkaa)
Museoavustajan tehtävät Kotiseututalo Puistolassa ja muut kulttuuritoimen tehtävät. Kukin jakso kestoltaan 2 viikkoa erikseen yhdessä sovittavana aikana välillä 28.6.-31.7.2021.

Lisätietoja: Kulttuurisihteeri puh. 040 574 9239


KULTTUURITOIMI

Kulttuuritoimi järjestää erilaisia tempauksia, tapahtumia, retkiä ja mahdollistaa alueella eri taiteen alojen vierailunäytöksiä, sekä innostaa ja kannustaa kulttuuriharrastuksiin ja kulttuuriperinnön vaalimiseen. Savukoskella kulttuurin  säännöllisiä harrastusmahdollisuuksia tarjoavat aktiivisten järjestöjen, kuten Savukosken kuoron ja teatteriryhmä Rösölänperän Ruppanoiden lisäksi myös Kemijärven kansalaisopisto ja Koillis-Lapin musiikkiopisto.

Kulttuuritoimen tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista. Ajankohtaisia kuulumisia voi seurata myös kulttuuritoimen omalta Facebook -sivulta.

Kunnassa on osa-aikainen kulttuurisihteeri 60 % työajalla.

Vuotuiset päätapahtuma

Vuosittain toistuvia alueen suurimpia kulttuuritapahtumia ovat maan kuulut Kuivalihamarkkinat pääsiäislauantaina, Savukoskipäivät heinäkuun puolivälissä, SompioRock syyskuussa, sekä Joulupukin liikkeellelähtö joulukuun alussa. 

Vierailevat esitykset

Savukoskella vierailee musiikkin,  teatterin ja muiden esittävien taiteiden vierailuesityksiä. Tarjonnassa pyritään huomioimaan kaikki ikäluokat.

Olemme Lapin Alueteatteriyhdistyksen jäsenkunta, jonka vuoksi saamme vuosittain nauttia teatterin vierailuesityksistä paikkakunnalla edulliseen jäsenhintaan.

Panostamme lasten- ja nuorten kulttuuriin ja olemme Lapin lastenkulttuuriverkoston jäsenkunta.

Autamme paikkakunnalle saapuvia kulttuurialojen vierailijoita mm. tilojen varaamisessa, tiedottamisessa ja muissa käytännön järjestelyissä. Kun suunnittelet vierailuesitystä Savukoskelle ota rohkeasti yhteyttä kulttuuritoimeen.

Retket

Kulttuuritoimi järjestää kaksi retkeä vuosittain, toisen keväällä ja toisen syyskaudella. Asiakkaat voivat esittää vierailukohdetta ja toivottua ajankohtaa kulttuuritoimeen.

Muu toiminta

Kulttuuritoimi järjestää ja osallistuu erilaisiin teemapäiviin ja tempauksiin. Kuntalaiset voivat ehdottaa toiminta pitkin vuotta suoraan kulttuurisihteerille.

 

Jos olet järjestämässä tapahtumaa tai tilaisuutta paikkakunnalla ilmoitathan siitä sähköiseen  tapahtumakalenteriin.


MUSEOTOIMI

Museotoimen tehtävänä on paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Museotoimi toimii kulttuuritoimen yhteydessä.

Kotiseututalo Puistola

Kunnan omistama Kotiseututalo Puistola edustaa sodan jälkeistä jälleenrakennusperinnettä ja museokokoelmassa painotetaan paikallisen aineiston esiin tuomista ja alueen historiaperinnön säilyttämiseksi. maanviljelijä Väinö Halonen rakennutti Kemijoen rannan avoimeen peltomaisemaan viisilapsiselle perheelleen puolitoistakerroksisen talon, navetan ja rantasaunan evakosta paluun jälkeen vuonna 1947.

Kotiseututalo Puistola kunnostettiin savukoskelaisten yhteiseksi kokoontumispaikaksi ja näyttelytilaksi vuosina 1997-1998. Päärakennuksen alakerta on sisustettu 50-luvun tyyliin mahdollisuuksien mukaan alkuperäistä sisustusta mukaillen. Yläkertaan on kerätty pienimuotoinen museonäyttely.

Puistolan päärakennusta vuokrataan eri yhdistyksille ja yksityisille esim. juhlatilaisuuksiin päiväkäyttöön.

Tilavuokra alle 4 h tilaisuudet 30 € ja koko päivä 60 €. Varaukset ja tiedustelut kulttuuritoimesta.

Aukioloajat

Talvella Kotiseututalo on avoinna sopimuksen mukaan. Kesäsesonkina ajalla 28.6.-31.7.2021 Puistolaa emännöivät ja isännöivät kesänuoret.  Kotiseututaloon esittelyn voi tilata ryhmille kulttuuritoimistosta puh. 040 574 9239.


 

Kulttuuritoimiston yhteystiedot

Os. Kauppakuja 2 A 1 , 98800 Savukoski

HUOM! Kunnanviraston ovet ovat suljettu toistaiseksi koronatilanteen takia. Otathan yhteyttä ennen tuloasi puhelimitse soittamalla, viestillä tai WhatsApilla, sähköpostitse tai Kulttuuritoimen Facebook -sivun kautta.

Susanna Schwartz-Matero

Kulttuuri-matkailusihteeri

susanna.schwartz@savukoski.fi

Puh. +358405749239