Kulttuuri kuuluu kaikille!

Tule mukaan kokemaan ja tekemään yhdessä! Savukosken kulttuuri- ja museotoimen tehtävänä on tukea ja kehittää kuntalaisten taiteen harjoittamista ja harrastamista, kulttuuripalveluiden käyttöä ja vaalia paikallista kulttuuriperinnettä.

KULTTUURITOIMI

Kulttuuritoimi järjestää erilaisia tempauksia, tapahtumia, retkiä ja mahdollistaa alueella eri taiteen alojen vierailunäytöksiä, sekä innostaa ja kannustaa kulttuuriharrastuksiin ja kulttuuriperinnön vaalimiseen. Savukoskella kulttuurin  säännöllisiä harrastusmahdollisuuksia tarjoavat aktiivisten järjestöjen, kuten Savukosken kuoron ja teatteriryhmä Rösölänperän Ruppanoiden lisäksi myös Kemijärven kansalaisopisto ja Koillis-Lapin musiikkiopisto.

Kulttuuritoimen tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista. Ajankohtaisia kuulumisia voi seurata myös kulttuuritoimen omalta Facebook -sivulta.

Kunnassa on osa-aikainen kulttuurisihteeri 60 % työajalla. Vuoden 2019 loppuun kulttuurisihteerin työhön kuuluu kokeiluna lisäksi 20 % matkailusihteerin työtä.

Vuotuiset päätapahtuma

Vuosittain toistuvia alueen suurimpia kulttuuritapahtumia ovat maan kuulut Kuivalihamarkkinat pääsiäislauantaina, Savukoskipäivät heinäkuun puolivälissä, SompioRock syyskuussa, sekä Joulupukin liikkeellelähtö marraskuun lopussa. 

Vierailevat esitykset

Savukoskella vierailee musiikkin,  teatterin ja muiden esittävien taiteiden vierailuesityksiä. Tarjonnassa pyritään huomioimaan kaikki ikäluokat.

Olemme Lapin Alueteatteriyhdistyksen jäsenkunta, jonka vuoksi saamme vuosittain nauttia teatterin vierailuesityksistä paikkakunnalla edulliseen jäsenhintaan.

Autamme paikkakunnalle saapuvia kulttuurialojen vierailijoita mm. tilojen varaamisessa, tiedottamisessa ja muissa käytännön järjestelyissä.

Retket

Kulttuuritoimi järjestää kaksi retkeä vuosittain, toisen keväällä ja toisen syyskaudella. Asiakkaat voivat esittää vierailukohdetta ja toivottua ajankohtaa kulttuuritoimeen.

Muu toiminta

Kulttuuritoimi järjestää ja osallistuu erilaisiin teemapäiviin ja tempauksiin.

 

Jos olet järjestämässä kulttuuritapahtumaa paikkakunnalla ilmoitathan siitä tapahtumakalenteriin.


MUSEOTOIMI

Museotoimen tehtävänä on paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Museotoimi toimii kulttuuritoimen yhteydessä.

Kotiseututalo Puistola

Kunnan omistama Kotiseututalo Puistola edustaa sodan jälkeistä jälleenrakennusperinnettä ja museokokoelmassa painotetaan paikallisen aineiston esiin tuomista ja alueen historiaperinnön säilyttämiseksi. maanviljelijä Väinö Halonen rakennutti Kemijoen rannan avoimeen peltomaisemaan viisilapsiselle perheelleen puolitoistakerroksisen talon, navetan ja rantasaunan evakosta paluun jälkeen vuonna 1947.

Kotiseututalo Puistola kunnostettiin savukoskelaisten yhteiseksi kokoontumispaikaksi ja näyttelytilaksi vuosina 1997-1998. Päärakennuksen alakerta on sisustettu 50-luvun tyyliin mahdollisuuksien mukaan alkuperäistä sisustusta mukaillen. Yläkertaan on kerätty pienimuotoinen museonäyttely.

Puistolan päärakennusta vuokrataan eri yhdistyksille ja yksityisille esim. juhlatilaisuuksiin päiväkäyttöön.

Tilavuokra alle 4 h tilaisuudet 30 € ja koko päivä 60 €. Varaukset ja tiedustelut kulttuuritoimesta.

Aukioloajat

Kotiseututalo Puistola on ryhmille avoinna tilauksesta.  Kesällä 2020 Kotiseututalo on avoinna päivittäin. Tarkemmat aukioloajat ilmoitetaan keväällä.  Talon esittelyn voi tilata kulttuuritoimistosta puh. 040 574 9239.


 

Kulttuuritoimiston yhteystiedot

Os. Kauppakuja 2 A 1 , 98800 Savukoski

Susanna Schwartz-Matero

Kulttuurisihteeri

susanna.schwartz@savukoski.fi

Puh. +358405749239