Eläinsuojeluilmoitukset: elainlaakari@kemijarvi.fi. Kiireellisissä tapauksissa puhelimitse puh. 0400 909 722 ja päivystysaikana päivystysnumeroon 0600 19 699 (1,19 eur/min + pvm).

Valvontaeläinlääkäri ei pääsääntöisesti tee potilaspraktiikkaa vaan hoitaa ainoastaan virkatehtäviä, joista suurimpana eläinsuojeluvalvonta. Kun valvontaeläinlääkäri ei ole eläinten lääkinnästä ja hoidosta vastaava eläinlääkäri, mahdollinen asiakassuhde ei hidasta tai lievennä valvojan toimia mahdollisiin eläinten hyvinvoinnin ongelmiin puuttumisessa.

Valvontaeläinlääkärin olemassaolo vapauttaa muiden kunnaneläinlääkäreiden työaikaa ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, mikä kohentaa eläinten hyvinvointia paremmin kuin jo syntyneisiin ongelmiin puuttuminen. Valvontaeläinlääkärillä on aikaa valvoa säännöllisesti ilmoituksen- ja luvanvaraista toimintaa, ja neuvoa eläinten omistajia eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Ennaltaehkäisevän valvonnan keinoin eläinsuojelulain tarkoitus suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta toteutuu parhaiten.

Eläinsuojeluilmoitukset
Yhteydenotot: elainlaakari@kemijarvi.fi
Kiireellisissä tapauksissa puhelimitse puh. 0400 909 722 ja päivystysaikana päivystysnumeroon 0600 19 699 (1,19 eur/min + pvm).