Kyläkelekat ovat jälleen käytettävissä

Potkurit odottavat innokkaita käyttäjiä Savukosken kylänraitilla

Kyläkelekka on tarkoitettu vapaaseen käyttöön, siirtymiin ja lyhyisiin liikuntatuokioihin kirkonkylän alueella. Huolehdi käyttämästäsi kelekasta kuin omastasi ja palauta lainaamasi kelekka aina käytön jälkeen potkuriparkkiin.

Noudata hyviä käytöstapoja ja varovaisuutta liikenteessä. Suositusikäraja kelekkailuun on +10 v. Alaikäiset kelkkailevat huoltajien vastuulla, joten muistathan kysyä luvan ennen kelekan käyttöä.

Potkuriparkit:
KORVATUNTURIN KOULU os. Sauherrantie 23
SAVUKOSKEN KUNNANVIRASTO os. Kauppakuja 2 A 1
Voit ottaa parkista minkä tahansa vapaan kyläkelekan käyttöösi.

Ajaminen
Potkukelkkailija eli potkukelkan käyttäjä rinnastetaan/määritellään tieliikennelain mukaan jalankulkijaksi. Tämän johdosta potkukelkkailijan tulee toimia samojen sääntöjen mukaan kuin jalankulkija liikkuessaan eri liikennetilanteissa tai liikenneväylillä.

Palautus
Potkuttele kelekka haluamaasi potkuriparkkiin ja pysäköi se nätisti niin, ettei se ole esteenä kulkuväylillä. Kelekkojen hylkääminen/ pidempiaikainen jättäminen muualle kuin virallisiin parkkeihin (Kunnanvirasto, Koulu), kuljettaminen kirkonkylän ulkopuolelle tai yönyli lainaaminen ei ole sallittua.

Ongelmatilanteet
Palauta rikkinäinen kelekka lähimpään potkuriparkkiin ja ilmoita viasta kulttuuritoimeen p. 0407750488. Viallisella kelkalla ajaminen ei ole sallittua.
Onnettomuuden sattuessa toimi kuin missä tahansa liikenneonnettomuudessa. Yleinen hätänumero 112. Ilmoita sen jälkeen tapahtuneesta info@savukoski.fi.

Liikunnan iloa toivottaa Savukosken kunta!

Muita uutisia