Paras pääsiäinen vietetään Savukosken Kuivalihamarkkinoilla!

Legendaariset Kuivalihamarkkinat järjestetään jälleen Savukoskella pääsiäisenä 29.-30.3.2024. Luvassa on kulttuuritarjontaa ja huvittelua koko viikonlopun ajan sekä lauantaina tuttuja ja uusia markkinamyyjiä . Koparakeitolla, kampsuilla, kuivalihakeitolla ja monilla muilla herkuilla markkinakävijät voivat täyttää vatsansa paikanpäällä tai ostaa evästä mukaan kotiinvietäväksi.

Tapahtuma käynnistyy perjantaina, jolloin tarjolla on kuvataidetta ja teatteria. Savukoskelaisen valokuvataitelija Anu Tossavaisen uusi teoskokonaisuus julkistetaan Öllötysaukiolla klo 13.00. Harvinaisen hyvä paikka koostuu kuudesta isokokoisesta valokuvasta, jotka on sijoitettu Savukosken torille kaikkien ihailtavaksi julkiseksi taideteokseksi. Kokonaisuus kertoo taiteilijan näkemyksen paikan historiasta, maisemista ja tapahtumista. Se on osa Taiteen edistämiskeskuksen rahoittamaa Suomen suurin galleria-hanketta, jonka ovat toteuttaneet Anu Tossavainen ja Savukosken kulttuuritoimi.
Perjantai jatkuu perinteisellä Rösölänperän Ruppanoiden ensi-illalla. Korvatunturin koulun salissa klo 19.00 Seija pistää kovat piippuun. Näytelmä on osa Rösölänperän Ruppanoiden Taiteen edistämiskeskuksen avustuksella toteuttamaa teatteritaiteen hankekokonaisuutta. Sen tähtenä ja tekijänä nähdään näyttelijä Emma Kilpimaa sekä joukko muita tuttuja Ruppanoita.
Markkinatapahtuma järjestetään lankalauantaina 30.3.2024 klo 10-15 Hotelli Samperin Savotan ja Opastuskeskus Korvatunturin pihapiirissä. Maankuulu perinneruokatapahtuma tarjoaa mahtavia makuelämyksiä, tuoksuja ja tunnelmia. Poron kuivaliha ja muut porotuotteet ovat markkinatapahtuman ytimessä. Myynnissä on paljon erilaisia pororuokia, mutta myös muita porotuotteita, luonnontuotteita sekä käsitöitä paikallisilta ja ympäri pohjoista Suomea saapuneilta tuottajilta ja taitajilta. Markkinoilta löydät lisäksi mm. vaatteita, koruja, erätarvikkeita ja uusimpia moottorikelkkoja.
Ohjelmaa on kaiken ikäisille. Markkina-alueella on tavattavissa ainoa oikea Korvatunturin Joulupukki. Tarjolla on mahdollisuus kokea poroajelua ja perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan ja oppimaan suopunginheittoa. Lapin pelastuslaitos ja Savukosken VPK tuovat esittelyyn sammutusautonsa. Esiintymislavalla useat kirjailijat esittelevät toinen toistaan mielenkiintoisempia teoksiaan. Näistä mainittakoon savukoskelaislähtöinen Seppo Salminen, joka kertoo kirjastaan Kirurgina Ruandassa.
Markkinatapahtuman juontaa lappilaisille radiosta tuttu Juha Mäntykenttä. Juhlapuheen pitää kansanedustaja, Lapin äänikuningatar Sara Seppänen. Niille, jotka eivät päässeet Rösölänperän Ruppanoiden ensi-iltaan perjantaina, on tarjolla toinen esitys Korvatunturin koulun liikuntasalissa heti Kuivalihamarkkinoiden jälkeen klo 15.30.  Silloin Seija pistää taas kovat piippuun.

Samperin Savotassa tanssitaan sekä perjantaina että lauantaina alkaen klo 21.00. Tähtiesiintyjänä on tänä vuonna Susanna Heikki, Länsi-Lapin lahja tanssikansalle ja tangokuningatar vuosimallia 2015. Susanna esiintyy myös päivällä markkinalavalla. Lyytin Pubi Savukosken keskustassa tarjoaa juhlakansalle lauantaina Päiväpöminät ja karaokea koko iltapäivän, klo 14-17.

Muita uutisia