Varhaiskasvatus tiedottaa

Ajankohtaista päivähoidossa 2023

Ruokahuolto muuttuu vuoden 2023 alusta. Ateriamme valmistetaan vuoden alusta Korvatunturin koulun keittiöllä. Vuorotyötä tekevien huoltajien lasten hoitoaikavaraukset pyydämme toimittamaan työvuorolistan saatuanne päivähoitoon mahdollisimman pian lähinnä ruokahuollon joustavuutta sekä päivähoidon työntekijöiden työvuorosuunnittelua varten. Varautumisen vanhempain-ilta päivähoidossa 10.1.2023 klo 17-18. Tervetuloa !

Hyvät huoltajat!

Ruokahuollon muuttuessa toivomme hoitoaikavarauksien mukaista päivähoitoa. Erityisruokavalioiden suhteen on oleellisen tärkeää että varatuissa hoitoajoissa pysyttäisiin. Toki sairastapaukset yllättävät.

Varautumisen Vanhempainilta 10.1.2023 klo 17.00-18.00. Tervetuloa rentoon tilaisuuteen keskustelemaan kodin varautumisesta yllättäviin yhteiskunnallisiin tilanteisiin..sähkökatkoksiin jne.

 

Vinkkejä perheille kotiin käytettäväksi lasten sairastaessa kotona

Vinkkejä linkkejä kotipäiviin

  • Kaikki lauta- ja muistipelit ovat hyviä yhdessä pelattavaksi.
  • Kirjojen lukeminen ja niiden tapahtumista keskusteleminen. Kuvasta etsiminen-arvuuttelut.
  • saksiharjoitukset, esim. lehdistä, mainoksista leikataan tietyn aihepiirin kuvia tai sanoja.

* Tabletille tai puhelimeen ladattavia ilmaisia pelejä ja appeja: Molla Abc, Ekapeli, Pikku Kakkosen eskari sovellus, papunet sekä oppijailo

Nettilinkkejä, joista löytyy puuhaa kaikenikäisille;

https://lukujaliikkuen.fi/esiopetus/

https://lukujaliikkuen.fi/varhaiskasvatus/

https://neuvokasperhe.fi/

https://www.oppijailo.fi/lapsille-nuorille/

 

Ohje korona-virukseen liittyen

Hyvät varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten huoltajat!

Koronavirus on levinnyt laajalti maailmassa . Tämän vuoksi tietoa ja varautumista on hyvä aina kasvattaa.

Jos perheenne on mahdollisesti altistunut tartunnalle, olkaa yhteydessä terveydenhuoltoon puhelimitse ja informoikaa omaan varhaiskasvatusyksikköönne poissaolostanne.

Pääasialliset ohjeet ja tiedot varhaiskasvatusyksiköt saavat terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteista, jotka koskevat pääasiassa terveydenhuoltoa. Niissä on hyvää tietoa myös kodeille. Tässä linkki:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/toimenpideohje-epailtaessa-koronaviruksen-covid-19-aiheuttamaa-infektiotaOhjeita löytyy myös Opetushallituksen sivuilta:
https://www.oph.fi/fi/uutiset/2020/opetustoimi-ja-koronavirus-valmistaudu-poikkeustilanteisiin-etukateen
Olemme varhaiskasvatuksessa parantaneet käsihygieniaa ja harjoitelleet käsivarteen yskimistä ja aivastamista. Myös kotona on hyvä korostaa käsihygienian merkitystä ja harjoitella tätä yhdessä. Ohessa linkki THL:n ohjeistukseen käsienpesusta ja yskimisestä.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Maailman nykyinen tilanne voi tuntua ahdistavalta joillekin lapsista. Pääsääntöisesti elämme mahdollisimman normaalia arkea lastenne kanssa, mutta olemme varautuneet keskustelemaan tilanteesta lasten kanssa, jos he ottavat sen puheeksi. Tärkeää onkin mahdollisuuksien mukaan välttää myös kotona uutisten katselua tai yleensäkin aiheen avaamista lasten aikana, elleivät he itse ota sitä puheeksi.

Viruksen torjuntaan liittyen päivähoidossa

  • jätetään kättelyt pois
  • lasten käsienpesua tehostetaan ; harjoittelua ja valvontaa (kts. THL video) https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=isLPN0UdeDM&feature=emb_logo
  • harjoitellaan lasten kanssa hihaan, tuubihuiviin tai paidan kauluksen alle aivastamista
  • aikuiset huolehtivat hyvin lasten nenien niistämisestä kertakäyttöisellä liinalla ja pesevät kätensä jokaisen niistämisen jälkeen
  • riksialueilla tai mahdollisten altistuneiden kanssa tekemisissä olleiden osalta noudatetaan THL:n ohjeistusta

Tiina Marjala, 040 5291565
varhaiskasvatuspäällikkö, Savukosken kunta

Muita uutisia