Yhteys koteihin Koronaan liittyvän poikkeusolon vallitessa

Tulemme olemaan yhteydessä Korona-tilanteen vuoksi kotona olevien lasten perheisiin tulevan poikkeusolon aikana. Tarkoituksemme on etänä tukea lapsen varhaiskasvatuksen tavoitteiden mukaista toimintaa kotona mahdollisuuksien mukaan.

Hyvät huoltajat!

Tulemme olemaan yhteydessä Korona-tilanteen vuoksi kotona olevien lasten perheisiin tulevan poikkeusolon aikana.
Tarkoituksemme on etänä tukea lapsen varhaiskasvatuksen tavoitteiden mukaista toimintaa kotona mahdollisuuksien mukaan.
Olemme siis käytettävissänne ja tukenanne tässä tilanteessa. Ollaan siis yhteydessä puolin ja toisin, tilanteen mukaan.

Lapselle on tärkeää säilyttää myös yhteys päivähoitokavereihin. Lapsenne voi olla yhteydessä toisiin Microsoft Teamin kautta (sovelluksen voit ladata puhelimeen tai koneelle Google Playsta) arkisin klo 9.00-9.15 on moikkaus hetki. Laita meille sähköpostiosoitteesi liitämme teidät mukaan!

Yhteinen Whatsup ”Korvatunturin Kehtolaiset” on päivittäiseen yhteydenpitoon avoinna. Mikäli et ole ryhmässämme laitathan yhteystietosi Tiina Marjalalle(040 5291 565) niin liitän sinut ryhmään.

 

Vinkkejä perheille kotiin käytettäväksi lasten ollessa kotona


Vinkkejä linkkejä kotipäiviin

  • Kaikki lauta- ja muistipelit ovat hyviä yhdessä pelattavaksi.
  • Kirjojen lukeminen ja niiden tapahtumista keskusteleminen. Kuvasta etsiminen-arvuuttelut.
  • saksiharjoitukset, esim. lehdistä, mainoksista leikataan tietyn aihepiirin kuvia tai sanoja
  • Paljon ulkoilua, metsäretkiä, hiihtoa ja liikuntaa, jotta pysyisimme terveenä. Ulkona voi etsiä luonnosta, pitkiä, lyhyitä, pyöreitä, neliskulmaisia, painavia, kevyitä, tehdä pujotteluratoja, tasapainoilla, lajitella pihaleluja värien, koon tms. mukaan.

* Tabletille tai puhelimeen ladattavia ilmaisia pelejä ja appeja: Molla Abc, Ekapeli,Pikku Kakkosen eskari sovellus, papunet sekä oppijailo

Nettilinkkejä, joista löytyy puuhaa kaikenikäisille;

Lukulumo avaa hetkellisesti sivustonsa ilmaiseksi kaikkien käyttöön, paljon erilaisia satuja. https://www.iltoppiminen.fi/uutiset/lukulumo-avautuu-kaikille/

https://mieli.fi/sites/default/files/materials_files/moto_taituri-_opas.pdf

https://lukujaliikkuen.fi/esiopetus/

https://www.vol.fi/uutiset/varhaiskasvatus-ja-esiopetustoiminta-kotona.

https://lukujaliikkuen.fi/varhaiskasvatus/

https://neuvokasperhe.fi/

https://www.oppijailo.fi/lapsille-nuorille/

ilmaisia tanssitunteja https://www.stepupschool.online/collections?category=lasten-tunnit

Ohje korona-virukseen liittyen

Hyvät varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten huoltajat!

Koronavirus on levinnyt laajalti Euroopassa. Tällä hetkellä myös tilanne Suomessa alkaa olla huolestuttava. Tämän vuoksi tietoa ja varautumista on hyvä kasvattaa.

Jos perheenne on mahdollisesti altistunut tartunnalle, olkaa yhteydessä terveydenhuoltoon puhelimitse ja informoikaa omaan varhaiskasvatusyksikköönne poissaolostanne.

Pääasialliset ohjeet ja tiedot varhaiskasvatusyksiköt saavat terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteista, jotka koskevat pääasiassa terveydenhuoltoa. Niissä on hyvää tietoa myös kodeille. Tässä linkki:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/toimenpideohje-epailtaessa-koronaviruksen-covid-19-aiheuttamaa-infektiota
Ohjeita löytyy myös Opetushallituksen sivuilta:
https://www.oph.fi/fi/uutiset/2020/opetustoimi-ja-koronavirus-valmistaudu-poikkeustilanteisiin-etukateen
Olemme varhaiskasvatuksessa parantaneet käsihygieniaa ja harjoitelleet käsivarteen yskimistä ja aivastamista. Myös kotona on hyvä korostaa käsihygienian merkitystä ja harjoitella tätä yhdessä. Ohessa linkki THL:n ohjeistukseen käsienpesusta ja yskimisestä.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Tilanne voi tuntua ahdistavalta joillekin lapsista. Pääsääntöisesti elämme mahdollisimman normaalia arkea lastenne kanssa, mutta olemme varautuneet keskustelemaan tilanteesta lasten kanssa, jos he ottavat sen puheeksi. Tärkeää onkin mahdollisuuksien mukaan välttää myös kotona uutisten katselua tai yleensäkin aiheen avaamista lasten aikana, elleivät he itse ota sitä puheeksi.

Jos lähiomainen palaa matkalta alueelta, jossa esiintyy runsaasti sairastuneita, tulee ennen varhaiskasvatukseen paluuta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon oman neuvolan terveydenhoitajaan puhelimitse.

Jos perheenne joutuu kotikaranteeniin, parasta varhaiskasvatusta lapsellenne on yhdessä tehtävät asiat, (tietenkin kuntoisuuden mukaan): kotitöissä auttaminen, satujen lukeminen, yhteiset metsäretket, erilaiset lautapelit, yhteiset leikit, mahdollisesti liikuntarata olohuoneessa.

 

Korona-viruksen torjuntaan liittyen päivähoidossa

  • jätetään kättelyt pois ja ruoka jaetaan aikuisen toimesta
  • lasten käsienpesua ja käsidesin käyttöä tehostetaan ; harjoittelua ja valvontaa (kts. THL video) https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=isLPN0UdeDM&feature=emb_logo
  • harjoitellaan lasten kanssa hihaan, tuubihuiviin tai paidan kauluksen alle aivastamisen
  • aikuiset huolehtivat hyvin lasten nenien niistämisestä kertakäyttöisellä liinalla ja pesevät kätensä jokaisen niistämisen jälkeen
  • riksialueilla tai mahdollisten altistuneiden kanssa tekemisissä olleiden osalta noudatetaan THL:n ohjeistusta

Mihinkään paniikkiin ei ole siis syytä, emmekä puhu Koronasta lasten aikana !!!Jos lapset puhuvat aiheesta itse, aihe otetaan puheeksi asiallisesti ja lievitetään mahdollisia pelkotiloja.

Terkkuja teille kaikille  ja pidetään yhteyttä !

Tiina Marjala, 040 5291565
varhaiskasvatuspäällikkö, Savukosken kunta

Muita uutisia