Kunnanjohtajan tervehdys

6.12.2022

Savukosken rajakirkolla itsenäisyyspäivänä

Hyvää itsenäisyyspäivää

Itsenäisyys on koko maan asia, saamme olla siitä iloisia ja ylpeitä, mutta ennen kaikkea meidän tulee kantaa siitä vastuumme. Koko itsenäisestä Suomesta pitää pitää hyvää huolta. Me Savukoskella vastaamme suuresta alueesta –Savukosken kunnan 6500 m2 alueesta. Se on Suomen harvimmin asuttua aluetta, eli kannamme jokainen vastuuta todella paljon. Väkilukumme on nyt pudonnut alle 1000, mutta tehdään kaikkemme, että saamme sen taas nousemaan-

Mietimme kunnalle kuntastrategiaan slogania. Yksi esityksistä oli että: tule, jos uskallat ja pysy jos kestät. Vain hyvin harvat ihmiset maailmassa uskaltavat olla tällaisessa hiljaisuudessa. Ihmiset kaipaavat ympärilleen paljon elämää. Täällä sinun pitää pärjätä hiljaisuuden kanssa, sinun pitää siis uskaltaa olla itsesi kanssa. Olla sinut itsesi kanssa.

Turvallisuutemme tae on, että Koko maan annetaan pysyä asuttuna. Ketään ei voi pakottaa asumaan täällä hiljaisuudessa kaukana vilskeestä. Siksi meidän tuleekin olla ylpeitä meistä kaikista, jotka olemme saaneet juurtua tähän maahan ja saamme kokea tämän turvalliseksi kotikairaksemme. Suomi ja Suomen itsenäisyys tarvitsee meitä. Tämäkin alue tulee olla asuttuna ja huollettuna.

Emme ole onneksi yksin. Itsenäinen maa tarkoittaa myös, että meillä on toisemme. Meillä on oma kansa ja me olemme yhtä. Pidämme huolta toisistamme ja ennen kaikkea meidän pitää huolehtia aina ensiksi omistamme, jotta voimme auttaa toisia. Ihan kuin lentokoneessakin käsketään laittamaan happinaamari ensin omille kasvoille, koska vasta sitten kun olemme itse kunnossa, voimme auttaa muita. Olemme pitäneet hyvää huolta itsestämme ja siksi meillä on hyvä mahdollisuus auttaa myös muita.

Olemme saaneet tänne Savukoskelle joukkoomme ukrainalaisia. He ovat joutuneet jättämään kotinsa ja kotiin paluusta ei ole tietoa. Meidän velvollisuutemme on ottaa heidät osaksi yhteisöämme. Lapin kaikki ihmiset – isämme ja äitimme – on evakuoitu aikoinaan pariinkin otteeseen ja heidät on otettu vastaan ja autettu elämään. Ukrainalaiset ovat joutuneet tulemaan tyhjin käsin, kaikki on jäänyt kotiin. Heille on tuotu hyvin vaatteita ja varusteita. Nyt heille tulee antaa mahdollisuus päästä elämään kanssamme osana tätä yhteisöä.

Sotiemme veteraaneista on suurin osa jo poistunut joukostamme. Emme voi emmekä saa koskaan unohtaa kenenkään työpanosta siinä, että olemme selvinneet sodista ja saaneet pitää itsenäisyytemme. Itsenäisyys vaatii kuitenkin paljon töitä myös rauhan aikana ja kunnioitus kaikille, jotka olette auttaneet meitä suomalaisina tähän päivään.

Poikani ja veljeni lähtivät vähän aikaa sitten kertausharjoituksiin. Kylmät väreet tulivat harteilleni. Sota on tullut lähellemme ja meidän on oltava tilanteen tasalla koko ajan. Vielä vuosi sitten oli maailma aivan erilainen, kuinka nopeasti maailma voikaan muuttua, en olisi uskonut tätä tapahtuvan.

Itsenäisyys on myös iloinen asia. Kuinka onnellisia voimmekaan olla asuessamme täällä Savukoskella. Meillä on rauha, ruokaa, puhdas ympäristö ja todella paljon mahdollisuuksia kehittyä. On niistä haasteista selvitty ennenkin eikä siten anneta polttoaineen, energian ja ruuan hinnan nousun kaataa meitä. Saulaiset ovat olleet aina sinniköitä ja periksi antamattomia, tällaisina meitä täällä tarvitaan jatkossakin.

Olen saanut nyt toimia reilun vuoden kuntamme johtajana. En voi kuin todeta sydämestäni, että meillä on mahtava luottamushenkilöstö ja työntekijät. Tämä porukka haluaa todella tehdä töitä kuntamme palveluiden puolesta. Olen saanut nähdä heidän olevan ylpeitä omasta roolistaan. He ovat kaikki todellisia itsenäisyytemme sankareita. Tämä porukka haluaa tehdä kuntamme ja kuntalaisten puolesta. Samalla kiitos myös kuntalaisillemme, me olemme kaikki tämän tehneet.

Sloganiksi valittiin tähän strategiaan Silimäni terhän –Savukoski. Silimäni terhän on myönteisenä sanontana käytössä koko kuntamme alueella ja sitä käytetään, kun jonkun todetaan olevan oikein hyvä.

Ei muuta ko, Silimäni terhän –Savukoski – ollaan ylpeitä itsenäisyydestämme

 

Savukosken vs. kunnanjohtaja

Eeva-Maria Maijala

 

13.7.2021

Kunnanjohtajan kesätervehdys

Vaikka koronavirus on yhä kiusanamme, katsoo Suomi jo tulevaisuuteen. Kansalaisista on rokotettu jo yli 60 prosenttia. Vanhimmat ikäluokat ovat ottaneet rokotteen kaikkein säntillisimmin. On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että myös nuoret muistavat ottaa rokotteen. Yksi rokote ei vielä riitä, vaan on muistettava ottaa myös tehoste. Laumasuoja ei synny ilman kunnollista rokotekattavuutta. On myös huomattava, että osassa maassa tilanne on pahentunut. Viranomaisten suosituksista ja omaehtoisesta maskinkäytöstä ja muista turvatoimista kannattaa pitää kiinni eritoten, mikäli joudut vierailemaan riskialueella.

Kaikki koronakriisiin liittyvä ei ole pelkästään negatiivista. Ilahduttavaa on, että matkailijat ovat löytäneet Itä-Lapin myös kesäaikaan. Erityisen hienoa on, että kunnan väkiluku kasvoi viime vuonna ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Tilastoissa eivät näy sellaiset muuttajat, jotka eivät ole vielä siirtäneet kirjojaan Savukoskelle.

Etätyö on kasvava trendi maailmalla ja tämä lisää Savukosken kaltaisten paikkojen houkuttelevuutta. Erämaan lumo ja rauha kutsuvat! Tämän lisäksi Savukoskella on toimivat lähipalvelut. Kunta on investoinut viime vuosina uuteen päiväkotiin, kouluun ja vedenpuhdistamoon. Pel-Savun kansanterveystyön kuntayhtymän uudet toimitilat ovat kirjaimellisesti keskellä kylää, kunnantaloa vastapäätä. On tärkeää, että lähipalvelut säilyvät kunnassa myös sote-uudistuksen jälkeen. Tiloista se ei ainakaan ole kiinni, mutta kuten aina, on vahva edunvalvonta tärkeää myös uuden valtuuston aloittaessa.

Savukosken kehittämisen kannalta on tärkeää saada rakennettua kuntaan kattava laajakaistaverkosto. Nopeat ja hyvin toimivat internet-yhteydet ovat tärkeät niin paikallisen asukkaan kuin etätyöläisenkin kannalta. Tähän liittyen kunnan verkkosivuilla on kysely, johon kannattaa käydä vastaamassa.

Näyttää siltä, että saamme taas hyvän hillasadon. Poiminta on jo alkanut. Talvella pakkasen paukkuessa on mukava muistella lämmintä kesää ja makostella suonantimia. Lapin kesä on lyhyt, täällä kaikki tapahtuu nopeasti.

Siirryn kahden vuoden virkavapaalle elokuun alusta toisiin tehtäviin siirtymisen vuoksi. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 12.7, että kunnanjohtajan viransijaiseksi valitaan elinkeino-maaseutupäällikkö Eeva-Maria Maijala. Onnea ja menestystä tehtävään Eeva-Maria!

Hyvää kesänjatkoa kaikille!

Antti Mulari

 

17.12.2020

Kunnanjohtajan joulutervehdys

Koronavirus on tavoittanut Itä-Lapin. Viranomaiset ovat nopeasti ryhtyneet toimenpiteisiin ja toistaiseksi pandemia ei ole räjähtänyt käsiin. On selvää, että korona tulee tavoittamaan myös Savukosken. Eritoten riskiryhmien suojelemiseksi on ensiarvoisen tärkeää huolehtia hygieniasta, noudattaa turvavälejä ja käyttää kasvomaskia.

Maanlaajuisesta karanteenista olemme siirtyneet paikallisiin varotoimiin. Kriisin pitkittyessä viranomaisyhteistyö on tehostunut ja toimenpiteiden painopiste on muuttunut aiempaa ennakoivammaksi. Näin saadaan yhteiskunnan pyörät pidettyä pyörimässä. Kehittynyt informaatioteknologia auttaa omalta osaltaan kykyyn taistella virusta vastaan.

Maailmalla koronaan liittyvät rajoitukset ovat aiheuttaneet jopa mellakoita. Euroopan harvaanasutuimmalla kolkalla, Savukoskella, varotoimenpiteet eivät onneksi vaikeuta kohtuuttomasti elämää, vaikka myös meidän arkemme on muuttunut. Kuormitus on monesti luonteeltaan ennen kaikkea henkistä. Erityisesti varttuneempi väestö, jolla ei ole välttämättä nuorempien ikäluokkien valmiutta tai halua käyttää sosiaalista mediaa yhteydenpitovälineenä, kokee yksinäisyyttä. Tämä korostuu pitkinä joulun pyhinä.

Moni yhteisöllisyyttä ylläpitävä tapahtuma on jäänyt tänä vuonna pitämättä. Erityisen harmillista on, että perinteinen koko kylän juhla, hirvipeijaiset, jäi monelta seuralta väliin. Toisaalta välivuosi auttaa meitä ymmärtämään entistä paremmin yhteisöllisyyden merkityksen. Myös joulusta on tulossa erilainen. Ylimääräistä matkustamista on vältettävä meidän kaikkien suojelemiseksi. Vaikka maailmalla on jo käytössä toimivia rokotteita, vie oman aikansa, että rokote saadaan testattua, hyväksyttyä ja jaettua riittävän laajasti laumasuojan saavuttamiseksi. On todella harmillista, jos otteemme herpaantuu nyt kun valo jo näkyy tunnelin päässä.

Vanhemmat sukupolvet muistavat sota-ajan joulut, jotka olivat toisaalta täynnä epävarmuutta, mutta loivat silti toivoa paremmasta kansakunnan synkimpinä hetkinä. Vaikka taistelu koronaa vastaan pitkittyy, on käänne parempaan tapahtumassa: Vuosi 2020 jää aikakirjoihin vuotena jolloin koronavirus levisi koko maailmaan, vuosi 2021 tulee jäämään historiaan vuotena, jolloin virus voitettiin.

Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille!

Antti Mulari,
Kunnanjohtaja
antti.mulari@savukoski.fi

 

21.9.2020

Kunnanjohtajan syystervehdys

Keväällä olimme uuden edessä, koronakriisi levisi nopeasti ympäri maailmaa. Yhtäkkiä meille ilmestyi jo historiaan kuuluviksi luultuja raja-aitoja Euroopan unionin sisälle. Uudenmaan sulun myötä matkustamista rajoitettiin myös kotimaan sisällä. Norjan ja Venäjän rajat menivät kiinni. 1950-luvulta asti auki olleen Ruotsin rajan sulkeminen kosketti meitä lappilaisia kaikkein eniten. Saimme huomata, ettei vapaaliikkuminen ole 2020-luvullakaan itsestäänselvyys. Virus ei tarvitse levitäkseen passeja tai viisumeja, se ei katso ihmisen ihonväriä tai kieltä. Globaalissa maailmassa uhka koskee kaikkia.

Vaikka ymmärrämme, että viranomaisten määräämät rajoitukset ja toimenpiteet ovat meidän kaikkien parhaaksemme, aiheutti rajojen sulkeminen monia pulmia. Sukulaiset, ystävät ja työpaikat saattoivat jäädä rajan toiselle puolelle. Ruotsin rajan aukeaminen on kuitenkinkin merkki paremmasta.

Koronavirus on pakottanut monet organisaatiot ottamaan digiloikan. Etätyö on mahdollistanut työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisen aiempaa paremmin. Samalla työnteko on tehostunut. Merkillepantavaa on, että digiloikassa hyödynnetään pääosin olemassa olevaa teknologiaa. Itä-Lapin muuttoliike on kääntynyt pitkästä aikaa positiiviseksi. Saasteeton ilma ja erämaan rauha ovat kovaa valuuttaa ihmisten valitessa etätyöpaikkojaan. Kuntien arjessa suurin muutos tapahtui kun koulut ja oppilaitokset suljettiin. Alkuhämmästyksen jälkeen etäopetus toimi kuitenkin tehokkaasti.

Lomautukset ovat tuoneet epävarmuutta monen perheen elämään. Kriisin ennakoitiin olevan raju, mutta lyhyt. Nyt tiedämme, että kyseessä on pikajuoksun sijaan pikemminkin maratoni. Toisaalta valtio ja kunnat ovat kyenneet vastaamaan haasteeseen hyvin. Vaikka virus on vaatinut veronsa myös kuolonuhrien muodossa, on terveydenhoitojärjestelmämme nyt vahvempi ja valmiimpi taistelemaan virusta vastaan kuin keväällä.

Kuntatalous oli vaikeassa tilanteessa jo ennen koronakriisiä. Kriisistä toipuminen kestää pitkään. Savukosken kunnassa on kaikesta huolimatta rakennettu uutta koulukeskusta ja jätevedenpuhdistamoa. Korona ei ole pystynyt horjuttamaan uskoa tulevaisuuteen.

Syksyn myötä kalastajat ovat vaihtuneet metsästäjiin. Poronhoitajilla on omat työkiireensä. Kunnassa valmistellaan ensi vuoden talousarviota. Erityisen mukava uutinen on, että venäläiset tutkinto-opiskelijat ovat päässeet koronasta huolimatta aloittamaan opiskelunsa lukiossamme.

Ei ole vielä tiedossa, kuinka kauan virus riehuu maailmanlaajuisesti. ”Uusi normaali” ei ole kuitenkaan pysyvä olotila. Korona ei jää ikuisiksi ajoiksi riesaksemme. Parempia aikoja odotellessa tarvitaan silti kärsivällisyyttä: rokotteen kehittäminen, testaaminen ja jakaminen vie oman aikansa. Viruksen talttumista ei pidä juhlia liian aikaisin. Hygieniasta huolehtiminen on edelleen tärkeää. Välitetään itsestämme ja toisistamme ja noudatetaan turvavälejä ja pestään käsiä.

Hyvää syksynjatkoa!

Antti Mulari,
Kunnanjohtaja
antti.mulari@savukoski.fi

 

8.4.2020

Kohti kevättä koronasta huolimatta

Poikkeusolot jatkuvat hallituksen antaman linjauksen perusteella ainakin toukokuulle saakka. Tehdyt radikaalit toimenpiteet ovat hidastaneet koronaviruksen leviämistä, ja epidemian huippu on siirtynyt. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että normaaliin arkeen palaaminen siirtyy. Hallitus on joutunut rajoittamaan myös maansisäistä liikkumista. Uudenmaan eristäminen muusta maasta aiheuttaa omat toiminnalliset ongelmansa. Vapaan maan vapaina kansalaisina emme ole tottuneet moiseen. Ymmärrämme kuitenkin, että rajoitukset ovat väliaikaisia ja ne on määrätty meidän kaikkien parhaaksi.

Kun hallitus linjasi kriisin alussa, että yli 500 osallistujan tapahtumat kielletään, oli selvää, että Kuivalihamarkkinoita ei voida pitää tänä vuonna normaalisti. Kunta on kuitenkin yhdessä yrittäjien kanssa reagoinut tilanteeseen, ja markkinat järjestetään kaikesta huolimatta, mutta virtuaalisesti. Pyrimme siihen, ettei hieno perinne katkea poikkeusolosuhteissakaan.

Kunnassa on uudelleen järjestelty töitä muuttuneen tilanteen johdosta. Toisaalta on pyritty turvaamaan henkilökunnan jaksaminen ja riittäminen, toisaalta on ymmärretty, ettei lomautuksilta voida kokonaan välttyä. Kiitän luottamusmiesten ja henkilökunnan ymmärrystä vaikean tilanteen keskellä. Työt kunnassa hoidetaan mahdollisuuksien mukaan etänä, ja kokoukset ja muut tapaamiset hoidetaan virtuaalisesti.

Tilanne on tiivistänyt yhteisöllisyyttä. Vaikka moni iäkäs kuntalainen elää karanteeninomaisissa olosuhteissa, on naapuriapua rohjettu pyytää ja tarjota. Kauppakassit kulkevat naapurien ja sukulaisten mukana. Kaupat tarjoavat kotiinkuljetuspalvelua, ja tarvittaessa apua saa myös kunnan sosiaalitoimelta. Tämä on arjen turvaa jos mikä! Myös kauppojen ruoka- ja tavarahuolto toimii. Kysyntäpiikki on tasaantunut ja tuotteita riittää taas normaalisti.

Valtio tukee talousvaikeuksissa olevia yrityksiä. Apua kanavoivat kunnat. On tärkeää, että yksityisen sektorin tarjoamat palvelut pysyvät pystyssä ja tarjonta vastaa kysyntää myös kriisin jälkeen. Samalla pyritään varmistamaan työntekijöiden työpaikat ja perheiden toimeentulo.

Kevät tulee koronasta huolimatta. Monelle nimenomaan pääsiäinen on kevään alkamisen merkki. Hiljainen viikko on tänä vuonna kirjaimellisesti hiljainen. Ei ystävien ja sukulaisten tapaamista, ei baari-iltoja eikä matkustamista. Pääsiäisaika on yhtä aikaa surun ja ilon juhla. Me vietämme tänä vuonna erilaisen pääsiäisen, mutta voimme olla samalla varmoja, että pääsiäisen sanoman tavoin lopulta selviämme kriisistä ja voimme kiitollisina palata viettämään normaalia elämää.

Hyvää pääsiäistä!

Antti Mulari,
Kunnanjohtaja
antti.mulari@savukoski.fi

 

19.3.2020

Välitetään toisistamme ja pidetään korona kurissa

Valtioneuvosto on todennut maan olevan koronaviruksen vuoksi poikkeustilassa, ja valmiuslaki on otettu käyttöön. Koulut ovat kiinni ja opetus toteutetaan pääsääntöisesti etäopetuksena. Vanhuspalveluyksiköissä ja terveyskeskusten vuodeosastoilla on vierailukielto. Päivähoito pyritään järjestämään kuitenkin normaaliin tapaan. Kirjastot ja liikuntatilat ovat kiinni, ja kansalaisten liikkumista ja kokoontumista on rajoitettu. Vaikka myös kunnanviraston ovet on suljettu, on kiireellisissä asioissa ajanvarauksella mahdollista asioida virastolla edelleen.

Varotoimenpiteet ovat osin tarkoituksella ylimitoitettuja. Toimenpiteiden tarkoituksena on tasoittaa koronaviruksen aiheuttamaa tartuntahuippua ja taata terveydenhoitojärjestelmän kestävyys ja henkilöstön riittävyys sekä sen jaksaminen. Kaikesta huolimatta yhteiskunta toimii: Peruspalveluista ja yhdyskuntatekniikan ylläpidosta huolehditaan. Ruokahuolto ei kärsi toimitusvaikeuksista, vaan kaupanhyllyjen osittainen tyhjeneminen johtuu kasvaneesta kysynnästä. Suomen huoltovarmuus on korkealla tasolla, eikä elintarvikepulaa ole näkyvissä. Polttoainetta saa huoltoasemilta normaalisti. Lääkkeitä riittää kaikille tarvitsijoille, sillä valtiovalta on rajoittanut lääkkeiden myyntiä.

Varautuminen on vastuullisuutta. Jokainen kuntalainen on omalta osaltaan vastuussa siitä, ettei epidemia lähde leviämään hallitsemattomasti. Viranomaisten antamat ohjeet on tästä syystä otettava tosissaan. Kädet tulee pestä riittävän usein, ja kyläilyt kannattaa nyt rajoittaa minimiin. Yhteyttä tulee pitää erityisesti riskiryhmiin kuuluviin läheisiin pääsääntöisesti puhelimitse ja internetin välityksellä. Erityisesti 70 vuotta täyttäneitten tulee pitää kotikaranteenista kiinni. Hallituksen linjaus ei kuitenkaan pakota täysin neljän seinän seinälle: ulkoilla voi normaalisti ja välttämättömät kauppa-, apteekki-, ym. asiat voi hoitaa. Mikäli mahdollista, kannattaa silti pyytää naapuria tai läheistä hoitamaan asiat. Tarvittaessa asiointiapua voi pyytää myös kunnan sosiaalitoimelta.

Savukosken kunta on tehnyt varautumiseen liittyviä suunnitelmia ja päivittänyt varahenkilöjärjestelmiä. Kunta on ottanut viime syksynä käyttöön etätyömahdollisuuden kokeiluluontoisena. Nyt malli on enemmän kuin tarpeen monen kunnan työntekijän tehdessä ainakin osan töistään etänä. Selvää on, että poikkeusolot saattavat kuitenkin hidastaa päätöksentekoa ja vaikuttaa joidenkin asioiden viivästymiseen suunnitellusta aikataulusta.

Poikkeustila on stressitesti yhteiskunnan toiminnan ja viestinnän kannalta. Savukosken kunta tiedottaa toiminnastaan omilla verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos, THL antaa tietoja ja suosituksia omilla verkkosivuillaan. Mediaa seuratessa kannattaa suosia kotimaisia, tunnettuja ja luotettavaksi tiedettyjä lähteitä.

Valtiovalta on luvannut tukea talouselämää, jotta tarpeettomilta konkursseilta ja irtisanomisilta vältytään. Virus menee aikanaan ohi ja pääsemme siirtymään normaalioloihin. On kuitenkin syytä varautua siihen, että taloudelliset jälkimainingit vaikuttavat vielä vuosia poikkeustilan jälkeen. Tähän mennessä eniten ovat panikoineet pörssikurssit, jotka toipuvat kyllä ajan myötä.

Uskon, että poikkeustilasta on myös hyötyä. Opimme hyödyntämään olemassa olevaa tekniikkaa entistä paremmin ja mikä tärkeintä: ymmärrämme läheisten merkityksen. Luontoaktiviteetit: hiihtäminen, pilkkiminen ja moottorikelkkailu ovat luonteva tapa viettää aikaa. Vaikka varaudumme epidemiaan, ei korona estä meitä nauttimasta keväästä!

Antti Mulari,
Kunnanjohtaja
antti.mulari@savukoski.fi

 

15.10.2019

Tervetuloa Savukosken kunnan uusille kotisivuille!

Kuntien ja muiden julkisyhteisöjen viestinnältä vaaditaan aiempaa enemmän. Kunnallinen verkkoviestintä (kunnan kotisivut) on korvannut perinteisen kunnanviraston aulassa olleen ilmoitustaulun. Nyt kunnan päätöksenteosta, palveluista ja vaikuttamisesta kiinnostuneet saavat tiedon kotisivuilta. Tämä vähentää samalla myös puhelinliikennettä ja säästää sekä asiakkaan että kunnan henkilökunnan aikaa. Myös autoilu vähenee ja ympäristö kiittää.

Kuntalaki edellyttää, että kunnan toiminnasta on tiedotettava asukkaille, palvelujen käyttäjille, järjestöille ja muille yhteisöille. Kunnan tulee antaa riittävästi tietoja kunnan järjestämistä palveluista, taloudesta, valmistelussa olevista asioista ja niitä koskevista suunnitelmista, asioiden käsittelystä, tehdyistä päätöksistä ja päätösten vaikutuksista. Kunnan on myös tiedotettava, miten päätösten valmisteluun voi osallistua ja vaikuttaa.

Kunnan on huolehdittava, että toimielinten käsittelyyn tulevien asioiden valmistelusta annetaan esityslistan valmistuttua yleisen tiedonsaannin kannalta tarpeellisia tietoja yleisessä tietoverkossa. Kunnan on verkkoviestinnässään huolehdittava, että salassa pidettäviä tietoja ei viedä yleiseen tietoverkkoon ja että yksityisyyden suoja henkilötietojen käsittelyssä toteutuu. Lisäksi viestinnässä on käytettävä selkeää ja ymmärrettävää kieltä ja otettava huomioon kunnan eri asukasryhmien tarpeet.

Kuntalaki antaa selkeät puitteet kunnan viestinnälle, mutta me Savukosken kunnassa haluamme panostaa erityisesti kaksisuuntaiseen viestintään. Savukoski haluaa olla kuntalaisten yrittäjien, matkailijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa aidosti vuorovaikutuksessa. Tästä syystä pyydämme, että annatte meille palautetta. Myös kritiikki on tervetullutta. Keskustelu auttaa meitä rakentamaan yhteistä tulevaisuutta.

Pidetään yhteyttä!

Antti Mulari
kunnanjohtaja
antti.mulari@savukoski.fi