Elintarvikevalvonnan tehtävänä on varmistaa ja kehittää elintarviketurvallisuutta kattavasti. Elintarvikevalvonta valvoo elintarvikkeiden valmistusta ja muuta käsittelyä, maahantuontia, markkinointia, kuljetusta, kaupanpitoa, tarjoilua tai muuta luovutusta sekä elintarviketoimijoiden harjoittamaa omavalvontaa ja elintarviketiloja.

Valvontaa kohteisiin toteutetaan riskiperusteisesti valvontasuunnitelman mukaisesti. Valvontasuunnitelman mukaiset tarkastukset ovat Oiva-järjestelmän mukaisia tarkastuksia. Oivassa arvioidaan hymynaamoin yrityksen elintarviketurvallisuutta. Yrityksen Oiva-raportin löydät yleensä elintarvikehuoneiston sisäänkäynnin yhteydestä sekä Oivahymy.fi verkkosivulta.

 

Voit ottaa yhteyttä terveysvalvontaan, kun
• perustat elintarvikehuoneiston (esim. ravintola, kahvio, vähittäismyymälä)
• perustat laitoksen (esim. liha- tai kala-alan laitoksen)
• elintarvikehuoneiston toiminta muuttuu
• lopetat tai keskeytät elintarvikehuoneistotoiminnan
• elintarvikehuoneiston tai laitoksen toimija vaihtuu
• myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
• sinulla on huomauttamista elintarvikkeen laadusta tai elintarvikehuoneistosta
• epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
• haluat muuta lisätietoa elintarvikevalvonnasta

Linkkejä