Kylätalo ja järjestöyhteistyö

Tervetuloa mukaan toimimaan ja tekemään yhdessä. Savukosken kunnan omistama Kylätalo tarjoaa tiloja kuntalaisten järjestötoiminnalle ja harrastamiselle Savukosken kirkonkylällä.

KYLÄTALO

Sauherrantie 33 C, 98800 SAVUKOSKI

HUOM!

Savukosken kunnan voimassa oleva toimintaohje koronavirusepidemiaan varautumiseksi kuntalaisille löytyy tästä linkistä. Vapaa-ajan palveluiden osalta kunnan tiloissa ei ole enää voimassa olevia kokoontumisrajoituksia (tilanne 8.2.2022).

 

Kylätalo pihapiireineen on tarkoitettu ensisijaisesti saulaisten järjestöjen ja harrastuspiirien kotipaikaksi. Tiloissa toimii myös Etsivän Nuorisotyön ja varhaiskasvatuksen toimistot.  Kylätalon tiloja voidaan vuokrata lyhytaikaiseen yritystoimintaan (ns. pop-up toiminta) sekä muuhun lyhytaikaiseen käyttöön, esimerkiksi juhlatilaksi. Yhteiskäytössä on alakerran iso yhtenäinen tila, keittiöllinen kerhohuone, yläkerrassa partion Kolo ja luokkahuone, sekä pihapiirissä hirsinen tulipaikka.

 

Järjestyssäännöt ja käyttöehdot

Sivistyslautakunnan 23.3.2021 vahvistamat Savukosken Kylätalon käyttö- ja järjestyssäännöt löytyvät kokonaisuutenaan tästä linkistä.

Tilojen käyttäjät sitoutuvat noudattamaan yhteisiä sääntöjä ja huolehtimaan käyttämiensä tilojen siivouksesta. Tiloissa toimitaan yhteisvastuullisesti huomioiden muiden tiloja käyttävien työrauha ja yleinen viihtyisyys. Järjestyssääntöjen rikkominen saattaa aiheuttaa käyttöoikeuden menettämisen ja mahdollisen vahingonkorvausvelvollisuuden.

 

Käyttömaksut

Tiloista perittävät käyttökorvaukset vahvistetaan sivistyslautakunnassa vuosittain.

Kylätalon käyttömaksut toimikaudella 2021- kevät 2022 on päätetty sivistyslautakunnassa 27.5.2021:

 1. Järjestöiltä ja harrastuspiireiltä käyttömaksua ei peritä.
 2. Lyhytaikaisesta vuokrauksesta muuhun kuin kunnan omaan tai järjestötoimintaan
 • 30 €/ alle 4 h tilaisuudet
 • 60 €/ vrk

Käyttömaksut tarkistetaan seuraavan kerran syyskaudelle 2022.

 

Tulipaikka

Kylätalon yhteydessä on uusi kaikille avoin hirsinen tulistelupaikka – sitä ei lukita, eikä käyttöä rajoiteta, kunhan yhteisiin sääntöihin sitoudutaan. Kota on käytössä ympäri vuoden. Tulipaikka on tehty osin nuorison ja järjestöjen talkoovoimin Leader-rahoitteisella Siermukat kotipalkisella -hankkeessa kesällä 2020. Puuhuollosta vastaa Savukosken kunta, käyttäjät huolehtivat siisteydestä. Tulipaikan yhteyteen on rakennettu myös käymälä ja puuliiteri.

Tilojen käyttöoikeuden haku

Tilojen käyttöoikeuksia myönnetään joko toistaiseksi tai määräajaksi. Säännöllisen toiminnan tilavuorot haetaan vuosittain syksyllä. Hakuajoista ilmoitetaan kuntatiedotteessa ja kunnan verkkosivuilla. Kertaluonteisia tilavarauksia voi tehdä ympäri vuoden vapaana olevien aikojen puitteissa. Kunnan kulttuuritoimi vastaa käyttöoikeuksien myöntämisestä.

Lukuvuoden 2021-2022 säännöllisten tilavuorojen haku on päättynyt. Käyttövuoroja myönnetään hakuajan jälkeen vapaana olevien aikojen puitteissa.

Ota yhteyttä

Varaa tai peru Kylätalon käyttövuoro tai kysy järjestöyhteistyöstä. Voit myös ilmoittaa edustamasi järjestön ajantasaiset yhteystiedot tässä. Mikäli haet tilojen käyttövuoroa kerro kenen nimissä vuoroa haetaan, koska ja minkä kokoisen tilan tarve ryhmällänne on.

JÄRJESTÖYHTEISTYÖ

Kunnan järjestöyhdyshenkilönä toimii kulttuurisihteeri. Kunnalla on tapahtumien järjestämiseen tarvittavaa kalustoa, jota lainataan tai vuokrataan järjestöille. Kalustolainoja voi tiedustella kulttuuritoimesta.

Saatavilla on mm.

 • Tapahtumateltat
 • Kaasugrilli
 • Perkolaattori
 • Lähtö ja Maali -vaatteet
 • Messukalustoa
 • Äänentoistolaitteet
 • Järjestyksenvalvojan liivit ja laatat

Jos olet järjestämässä tapahtumaa tai tilaisuutta paikkakunnalla ilmoitathan siitä sähköiseen  tapahtumakalenteriin.

Kunta kutsuu noin kahdesti vuodessa koolle yleisen järjestöillan, jossa keskustellaan ajankohtaisista järjestökentän asioista. Seuraava järjestöilta oli suunniteltu pidettäväksi Kylätalolla tammikuussa 2022. Vallinneiden koronarajoitusten vuoksi järjestöilta on siirtynyt.

Ilmoitathan järjestöyhdyshenkilölle järjestösi puheenjohtajan sekä sihteerin  ajantasaiset yhteystiedot yhteydenpitoa varten.

 

Muut tilat

Kunnan hallinnoimista sisätiloista järjestöjen käyttöön soveltuvat seuraavat maksulliset tilat:

 • Kunnanviraston kokoustilat
 • Nuorisotila Vapari
 • Kotiseututalo Puistola
 • Koulun liikuntasali
 • Kuntosali

 

Ulkoalueista järjestötoimintaan käytettävissä on:

 • Tori
 • Urheilukenttä
 • Koulun peliareena
 • Pururata/ valaistu latu
 • Muorintuvan tulipaikka

 

Muita järjestökäyttöön soveltuvia tiloja voi tiedustella suoraan mm. kirjastolta, kyläyhdistyksiltä, metsästysseuroilta ja paikallisilta yrityksiltä.

 

Kulttuuritoimiston yhteystiedot

Os. Kauppakuja 2 A 1, 98800 Savukoski

Schwartz-Matero Susanna

Kulttuuri- ja matkailusihteeri, vs. nuorisosihteeri

susanna.schwartz@savukoski.fi

Puh. +358405749239