Kestävyys teemana Savukoskella

Kuntastrategiaa ja hyvinvointisuunnitelmaa toteutetaan monin eri tavoin

Touko-kesäkuussa järjestetään monenlaista ohjelmaa kestävyysteemalla, tule mukaan toimintaan! Savukosken kuntastrategiassa 2022-2025 on asetettu päämääräksi kuluvalle valtuustokaudelle kestävyys. Hyvinvointisuunnitelmassa tavoitellaan mm. vapaa-ajanpalveluiden kehittämistä ja viihtyisyyttä, yhtenä toimenpiteenä huomion kiinnittäminen ympäristön viihtyisyyteen, kestävään kehitykseen ja kierrätykseen.

Esimerkkejä kuntastrategian ja hyvinvointisuunnitelman konkreettisesta toteutuksesta

  • Miljoona roskapussia kampanja käynnissä 31.5. saakka. Kampanjan ajan roskapusseja on jaossa teknisellä toimistolla, koululla ja Kylätalolla. Teknisellä toimistolla saat myös tarvittaessa apua roskapussien kirjaamiseen Miljoona roskapussia-laskuriin. Lue lisää Ylen kampanjasivuilta.
  • 25.6. Yhteisretki Rovaniemelle. Lähtö kunnanviraston edestä klo 8.30. Yhdistämme retkellä eri aktiviteetteja Museoretkestä Rollohallin liikuntapäivään. Osallistujat valitsevat ja kustantavat itse aktiviteettinsa, matka on maksuton. Yhteiskuljetukset ovat ekologinen tapa liikkua. Ilmoittaudu kuljetukseen sähköisellä lomakkeella.
  • 28.5. klo 17 Savukosken eko-ilta valtuustosalissa. Ohjelmassa: Ajankohtaista jätehuollosta (Lapeco), Biojätteestä multaa kotioloissa (ILIMA-hanke), Perinteinen lämpökompostointi Bokashi-kompostointi ja Tee-se-itse bokashi-työpaja, jossa 2 ämpäristä ja kannesta tehdään helppo ja edullinen bokashi-astia, jolla pääsee bokashoinnin alkuun. Lopuksi aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kahvitarjoilu.
  • 3.6. Yhteinen pyöräretki Miekkakosken itäpuolen laavulle. Otamme samalla osaa Lapin vihreään viikkoon. Yhteislähtö on klo 15.00 Kunnanviraston edestä. Voit tulla miekkakoskelle myös omia aikojasi ja omasta sunnastasi. Perillä laavulla huolto paikalla klo 15-17. Ohjelmassa makkaranpaistoa ja arvontalipukkeiden täyttöä. Kaikkien tapahtuman aikana laavulla arvontalipukkeen täyttäneiden kesken arvotaan 2 kpl Liikenneturvan/ Sitowisen lahjoittamaa 20 €:n arvoista S-kaupan lahjakorttia. Varustus: oma pyörä ja pyöräilykypärä sekä juomapullo.
  • 10.6. klo 17 Villiyrtti-ilta. Tutustumme tavallisimpiin villiyrtteihin, niiden keruuseen ja käyttöön Kotiseututalo Puistolassa klo 17-19. Osallistumismaksu 15€/hlö, sisältäen villiyrttijuoman, pienen villiyrttimakupalan ja muutaman reseptin. Villiin yrttien maailmaan ohjaa villiyrttiohjaaja Katriina Pietiläinen. Ilmoittautuminen 7.6. mennessä Savukosken kulttuuritoimeen kaija.maunula@savukoski.fi, p. 040 7750488
  • Lapecon vuotuinen ecoKIERROS 10.6. alkaen. Katso kyläkohtaiset aikataulut ajankohtaisista omasta uutisesta.

Tervetuloa!

Lisätietoja tapahtumakalenterista tai hallinto@savukoski.fi

Muita uutisia