Kyläkelekat käyttöön

Savukoskella tuetaan kuntalaisten ja alueella vierailevien lähiliikunta- ja liikkumismahdollisuuksia.

Savukosken kunta on hankkinut 10 potkukelkkaa asukkaiden ja alueella vierailevien yhteiskäyttöön. Kyläkelekkoja löytyy Savukosken kunnanvirastolta, Korvatunturin koululta ja Saukodilta. Idea kyläkelekkoihin lähti isojen kaupunkien kaupunkipyöristä ja sähköskuuteista ja halusta tarjota vastaava liikkumismahdollisuutta Savukosken versiona.

Kyläkelekka on tarkoitettu vapaaseen käyttöön, siirtymiin ja lyhyisiin liikuntatuokioihin kirkonkylän alueella. Kelekkojen käyttö perustuu yhteisöllisyyteen, joten huolehdi käyttämästäsi kelekasta kuin omastasi ja palauta lainaamasi kelekka aina käytön jälkeen P-pisteelle. Noudata hyviä käytöstapoja ja varovaisuutta liikenteessä. Suositusikäraja kelekkailuun on +10 v. Alaikäiset kelkkailevat huoltajien vastuulla.

Liikunnan iloa toivottaa Savukosken kunta!

 

OHJEET

Nouto
Voit ottaa P-pisteeltä minkä tahansa vapaan kyläkelekan käyttöösi. P-pisteet löydät:
KORVATUNTURIN KOULU, suksitelineet os. Sauherrantie 23, 98800 Savukoski
SAVUKOSKEN KUNNANVIRASTO os. Kauppakuja 2 a 1, 98800 Savukoski
SAUKOTI, Vekselinmäki 11, 98800 Savukoski

 

Ajaminen
Potkukelkkailija eli potkukelkan käyttäjä rinnastetaan/määritellään tieliikennelain mukaan jalankulkijaksi. Tämän johdosta potkukelkkailijan tulee toimia samojen sääntöjen mukaan kuin jalankulkija liikkuessaan eri liikennetilanteissa tai liikenneväylillä. Ajo omalla vastuulla. Suositusikäraja kelekkailuun on +10 v. Alaikäiset kelkkailevat aina huoltajien vastuulla.

 

Palautus
Potkuttele kelekka haluamallesi P-pisteelle ja pysäköi se nätisti niin, ettei se ole esteenä kulkuväylillä. Kelekkojen hylkääminen/ pidempiaikainen jättäminen muualle kuin merkityille P-pisteille (Kunnanvirasto, Korvatunturin koulu, Saukoti), kuljettaminen kirkonkylän ulkopuolelle tai yönyli lainaaminen ei ole sallittua.

 

Ongelmatilanteet
Mitä teen, jos valitsemani kelekka on rikki?
Palauta kelekka takaisin lähimpään P-pisteeseen ja ilmoita viasta kunnanvirastolle. Kyläkelekkojen ylläpitotiimi seuraa kelkkojen kuntoa ja korjaa niitä. Viallisella kelkalla ajaminen ei ole sallittua.

Mitä teen, jos joudun onnettomuuteen kyläkelekalla?
Toimi ensin kuin missä tahansa liikenneonnettomuudessa. Ilmoita tapahtuneesta myös kunnanvirastolle.

Yleinen hätänumero on 112.

 

Muita uutisia