Lapecon vuosittainen ecoKIERROS ja ecoNOUTO

ecoKIERROKSELLA vastaanotetaan maksutta kotitalouksien vaaralliset jätteet, sähkölaiteromut, metalliromut, lajittelemattomat jätteet sekä kaatopaikkajätteet ja UFF:n keräykseen soveltuvat lahjoitukset.

ecoKIERROKSEN yleisohje

 

  • Kierroksella suurin vastaanotettava jätemäärä on 1 henkilöauton peräkärry/kotitalous. Jätteet tulee luovuttaa suoraan keräysautoon aikataulussa ilmoitettuun aikaan. Mitään jätteitä ei saa jättää pysähdyspaikoille etukäteen.
  • Kierroksella vastaanotetaan pienet määrät kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Vaaralliset jätteet tulee pakata huolellisesti, pitää erillään toisistaan ja huolehtia pakkausmerkinnöistä. Myös öljyt ja kiinteä öljyinen jäte tuodaan eri astioissa keräykseen. Jäteöljyjen suurin vastaanotettava määrä on 100 litraa/kg/kotitalous. Jäteöljytynnyreitä ei vastaanoteta. Tyhjät tynnyrit vastaanotetaan metallijätteenä.
  • Kierroksella otetaan vastaan myös kotitalouksien jätteitä, jotka eivät sovellu astia- eikä aluekeräykseen. Tällaisia jätteitä ovat esimerkiksi: sohvat ja muut irtokalusteet, pienet remonttijäte-erät, puutarhakalusteet yms.
  • Kotitalouksien keittiöroskia (polttokelpoista sekajätettä) ei oteta kuljetettavaksi.
  • ecoKIERROKSEN aikataulu pysähdyspaikkoineen löytyy vasemmasta sivuvalikosta sekä sivun alaosan taulukosta.
  • Lapecolla on oma keräyskierroksensa noutopalvelu ecoNOUTO suurikokoisille romumetalleille ja romuajoneuvoille. ecoNOUTO noutaa romuajoneuvot ja isot romumetallierät, joita ei voi kuormata henkilöauton peräkärryyn.
  • EcoKIERROKSEN ja ecoNOUTO palvelujen kustannukset katetaan kerätyillä ekomaksuilla.

 

 

Tilaa erillinen noutopalvelu ecoNOUTO suurikokoisille meralliromuille sekä romuajoneuvoille.

ecoKIERROKSEN lisäksi jo useana kesänä kuntayhtymältä on voinut tilata erillisen noudon suurikokoiselle metalliromulle sekä romuajoneuvoille. Noutopalvelu on saanut oman nimen; ecoNOUTO. ecoNOUTO noutaa maksutta romuajoneuvot ja isot metalliromut suoraan kiinteistöltä. Noudon voi tilata seuraavan kerran vuonna 2022.

ecoKIERROS ja ecoNOUTO –palvelut ovat osa ekomaksuvaroilla tuotettavia jätehuoltopalveluita, joiden tarkoitus on helpottaa erityisesti pitkien etäisyyksien lappilaisten sekä vapaa-ajan asukkaiden jätehuollon järjestämistä.

Perälä – Nousu

maanantai 28.6. vko 26
09.00–09.30 Perälä Matalaisen tienhaara
10.00–10.30 Lunkkaus entinen koulu
11.00–11.30 Värriö linja-autopysäkki
12.00–12.30 Martti entinen kauppa
13.00–13.30 Hihnavaara soramonttu
14.00–15.00 Savukoski kk – koulun pysäkki, ekopiste
15.30–16.00 Kuosku ekopiste
16.30–17.00 Nousu Oravalammentie

Muita uutisia