Lisätiedot
ja tilaukset:
kts. Yhteystiedot

  Tälle sivulle olemme valinneet KorvatunturinMaan      
  suosituimpia poronlihareseptejä.   Ajankohtaista  
    Tuotteet  
  Lisää linkkejä resepteihin:   Toimitukset  
    Pororeseptit.fi   Pororeseptejä  
 Paliskunnat Hinnasto
   Lapin Keittiömestarit   Galleria  
 
  Yhteystiedot  
         
   

Poronlihaa saadaan vuosittain noin 2.0-2,5 milj.kg. Suurin osa, noin 70 % on vasanlihaa. Poronliha on koostumukseltaan ja ravintoarvoiltaan erinomaista raaka-ainetta. Sen kivennäis- ja hivenainepitoisuudet ovat korkeammat kuin muiden eläinten, liha sisältää myös runsaasta vitamiineja. Se on ohutsyistä ja vähärasvaista, sen vuoksi se sopii hyvin myös pakastettavaksi.

 

PORON POTKAKIEKOT UUNISSA

potkakiekkoja
suolaa
maustepippuria
ohrajauhoja
vettä
voita 

Sulata potkakiekot huoneenlämmössä, katkaise reunassa oleva kalvo parin sentin välein, etteivät potkakiekot käpristy kypsyessään. Ripottele sulaneiden kiekkojen molemmin puolin hienoa suolaa ja rouhittua mustapippuria. Leivitä potkakiekot ohrajauhoilla ja paista paistinpannulla voissa molemmin puolin niin, että potkakiekot saavat kauniin ruskean pinnan. Siirrä potkakiekot reunalliseen uunivuokaan, kaada paistinpannuun vettä ja mausta suolalla. Kaada pannun huuhdeliemi uunivuokaan niin, että kiekot juuri peittyvät. Hauduta uunissa foliolla peitettynä 2-3 tuntia välillä käännellen, lisää vettä tarvittaessa. Potkakiekot ovat kypsiä kun ne irtoavat luista. Halutessasi voit haudutuksen loppupuolella lisätä purkillisen ruokakermaa ja hauduttaa vielä vähän aikaa. Tarkista liemen maku ja tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä puolukkasoseen ja suolakurkkujen kera.

 

LakelAN LIHAKEITTO
 (4 hengelle)

1 pss keittolihaa
karkeaa suolaa maun mukaan
vettä
3 kpl kokonaisia maustepippureita
pieni pala lanttua
pieni pala selleriä
1 porkkana
8 perunaa
0,5 dl kaurahiutaleita

Laita keittolihat kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle niin että keittolihat peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Kun keitto alkaa kiehua kuori vaahto pois. Anna kiehua n. 1,5 tuntia. Lisää lanttu, selleri ja porkkana kuutioina. Keitä vielä puoli tuntia. Lisää kaurahiutaleet ja kuoritut perunat. Keitä kypsäksi, tarkista suola ja nauti ruisleivän kanssa.
Ravitsevan luuytimen saat irti kun painat lusikan pöytää vasten ja koputat voimakkaasti luulla lusikkaan.

 

 

palakastike PoronlihaSTA
(5 hengelle)

600-800g (1pss) luullista lapaa
2 sipulia
suolaa
mustapippuria
3-4 rkl voita
4-5 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa

Sulata pakastettu liha noin 2-3h huoneenlämmössä tai vakuumipakkauksessa kylmässä vedessä noin 30 –40 min.
Paloittele liha kuutioiksi, samoin sipulit. Ruskista paistinpannulla lihakuutiot sipulin kera, muutama minuutti, kunnes liha on pinnaltaan ruskea. Kaada ruskistetut lihat ja sipuli pataan.
Kastikkeen valmistus: Sulata rasva, lisää vehnäjauhot, ruskista kevyesti. Kaada kastike pataan lihojen joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 30 min. Lisää lopuksi kerma.
Tarjoa perunoiden tai perunamuusin kera, lisuukkeeksi käy puolukka ja maustekurkut.