Tapahtumat

Event 

Title:
LAPIN PUNAISET HANGET
When:
23.04.2018 
Category:
Huhtikuu

Description

LAPIN PUNAISET HANGET nähdään
SAVUKOSKELLA Korvatunturin koulun auditoriossa
23.4. klo 19.00.

Liput 10 euroa tuntia ennen ovalta.
Esityksen kesto väliajan kanssa 1h 40 min

TERVETULOA
 
LAPIN PUNAISET HANGET Topi Mikkolan 65- vuotisjuhlamonologi Annikki Kariniemi-Willamosta, everstinnasta, opettajasta ja kirjailijasta.
Hurmaava monologiesitys lappilaisesta taitelijasta everstinnasta Annikki Kariniemi-Willamosta. Rosa on kirjoittanut murteella Topille taiteilijakuvan ristiriitaisesta naisesta. Mikkolan Annikki on hävytön, hurja, räävitön, sympaattinen, lempeä ja herkkä. Esitys on monologi ja vaatii taidon lisäksi kovaa itseluottamusta pitää katsojat lähes puolentoista tunnin ajan otteessaan, siinä Mikkola onnistuu hienosti. Frida Kahloa ulkoisesti muistuttava Annikki istuu keinutuolissaan ja jakaa muistoja sekä tarinoita omista elämänvaiheistaan ja katsoja saaitse kuvitella ne.
Ainoana näyttämöllisenä kuvittajana toimii harkitusti valittu musiikki ja äänimaailma, jotka luovat mystistä tunnelmaa. Vaikka suurelta osin Annikin tarinat ovat leppoisia ja omalaatuisia, myös tämän röyhkeän pelottava maailmakuvakin tuodaan esille häpeilemättä. Monologi on pitkän linjan harrastajanäyttelijä opi Mikkolan 65 vuotisjuhlamonologi joka sai kantaesityksen
Kemin kaupunginteatterissa 18.2. 2014. On hienoa, että tässä teoksessa omalla tavallaan yhdistyy kahden taiteilijan maailmat. Topi Mikkolan rakkaus teatteriin sekä Annikin rakkaus elämään ja luontoon. Esityksen jälkeen olo on kuin olisi käynyt kahvilla erikoisen sukulaistädin olohuoneessa.
Kristiina Gerkman-Kemppainen kirjoitti kolumnissa Pohjolan Sanomissa 21.5.2104 ”Topi ei näyttelyt, hän eli. Hän oli Annikki, ilmeitä, eleitä ja kehonkieltä myöten. Hän ei ollut mies joka näytteli naista vaan ihminen. Ihmisen ääntä, ihmisen riemua ja tuskaa hän välitti,että minulle entuudestaan melko tuntematon Annikki Kariniemi heräsi eloon.
Äskettäin Rosa Liksomin ilmestyi romaani EVERSTINNA joka kertoo kokonaisuudessa Annikki Kariniemen ja eversti Oiva Willamon perhehelvetistä
Topi Mikkola näyttelijä-ohjaaja on tullut tunnetuksi Rosa Liksomin tekstien esittäjänä jo vuodesta 1991 lähtien. Topi on syntyjään Sodankylästä ja Rosa Ylitorniolta. Topi on vuosien myötä vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa teatterikentässä Rosa Liksomin monologeillaan. Rosa on maininnut, että ”Topi on minun pohjoiseen sijoittamieni tekstien ainutlaatuinen tulkki. Hän on klassikko”
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Hae sivustolta