VÄRRIÖ

Kylä sijaitsee luonnonkauniin Värriöjärven ympärillä. Värriön kylään kuuluu olennaisena osana erämaakylä Seitajärvi. Värriöjärvi, Seitajärvi ja Arajärvi muodostavat kolmen järven ryppään, joita asukkaat ovat hyödyntäneet (ja hyödyntävät edelleen) kotitarvekalastuksessa.

Kylän pääelinkeino on porotalous, mutta kylästä löytyy myös maatalous- ja metsätalousyrityksiä. Kylälle rakennettiin 1980-luvulla puolikymmentä luontaiselinkeinotilaa.

Asukkaita Värriön kylässä on reilu 50 henkilöä. Kylässä on useita kesälomakäytössä olevia taloja ja lomamökkejä sekä Värriöjärven rannalla että Ala-Arajoen varrella. 80-luvulla kylästä muutti paljon väkeä työn perässä mm. Uuteenkaupunkiin. On ollut ilo huomata, että juuret ja sukurakkaus ovat säilyneet, sillä suurin osa muuttaneista käy edelleen lomillaan kylässä. Osa muuttaneista on jo palannut asumaan takaisin synnyinseuduilleen.

Kyläläisten kokoontumispaikkana toimii pienoinen mutterikota, Kieppi. Se toimii myös jääkiekkoa pelaavien pukukoppina ja taukotupana. Värriölle tullaankin usein myös Savukoskelta ja sen muista sivukylistä pelaamaan kaukalopalloa.

Tervetuloa Värriön kotisivuille tutustumaan meihin ja kyläämme!

Värriön kylä

 

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Hae sivustolta